zaterdag 5 februari 2011

Dag 19, Marokko

De woestijn bij Merzouga.

De groep.
De rit naar M'Hamid, de poort tot de Sahara, neemt ongeveer drie uur in beslag.
Onderweg zag ik het landschap steeds droger worden. De aarde was donkerbruin en bezaaid met stenen en rotsen. Het lijkt soms wel een beetje op een maanlandschap. We passeerden de stad Zagora, de laatste grote plaats voordat de immense zandmassa van de Sahara begon.






Tentenkamp vanaf een afstandje
 Hierna was het nog een kleine anderhalf uur rijden naar M'Hamid waar de auto werd achtergelaten. Hier stapten we over op het vervoersmiddel in de woestijn bij uitstek: per kameel. Gelukkig wel onder begeleiding! Per kameel werden we naar het tentenkamp gebracht. 


Voordat de zon onderging kwamen we aan bij de tenten waar we die nacht zouden slapen. Een tafeltje met een kopje thee stond al klaar en de witte tenten zagen er prachtig uit in de barre omgeving. Ook heb ik nog een zandduin beklommen, dit viel mij ontzettend tegen. Maar het uitzicht was weer grandioos. 

Het tentenkamp van dichtbij.
Alles was prima verzorgt qua eten en drinken. En tot slot zijn we wezen wegdromen met het uitzicht op de sterrenhemel.


De dag er op waren we bij een klein hotel met een verkoelend en verfrissend zwembad blijven slapen. 


En vandaag zijn we weer verder terug gereisd naar Marrakech. Vandaag nog even bij komen en morgen weer terug naar het koude landje.. Helaas en toch ook wel lekker. 

Het verkoelende zwembad van het hotel!
 

1 opmerking:

  1. Hey, ziet eruit als een leuke rondreis, ik heb ongeveer het zelfde gedaan met een Marrakech excursie naar Zagora maar met Ouarzazate erbij genomen. Wat een prachtige ervaring was dat zeg de eindeloze zandheuvels van de sahara en de overnachting met een geweldige sterrenhemel.

    BeantwoordenVerwijderen